ByKit Simpson Browne, writer at Creators.co
Writer-at-large. Bad jokes aplenty. Can be gently prodded on Twitter at @kitsb1
Kit Simpson Browne

So, you're something of a Jurassic Park expert. You know your Ian Malcolm from your Alan Grant. You can tell a Gallimimus from a Velociraptor from a mile away. You know the entire theme tune by heart, and can play it using multiple instruments.

But how well do you really know Jurassic Park...? Well, this here quiz is set to let you know - and to finally prove once and for all that life (and quiz answers) will find a way.

So, get your dino-hats on, gang, get the video below playing for inspiration (and memory assistance), and head on down to the quiz...

So. You ready?

Let's begin...

Poll

1. What classic movie can be seen playing behind Nedry as he argues with Hammond, shortly after making his first appearance?

Click below to find out...

The Answer:

Jaws - it's playing on one of the computer screens behind him.

Poll

2. Which of the following animals WASN'T part of the T-Rex's voice?

Click below to find out...

The Answer:

Cobra! The T-Rex's roar was made up of dog, penguin, tiger, alligator, and elephant noises.

Poll

3. Which legendary actor reportedly turned down the role of Alan Grant, eventually played by Sam Neill?

Click below to find out...

The Answer:

Harrison Ford. Which would have been pretty darned awesome...

Poll

4. Steven Spielberg was so confident about the success of the movie, he left the post-production in the hands of a filmmaking friend - but who?

Click below to find out...

The Answer:

George Lucas. Of course...

Poll

5. The movie's dinosaurs are actually on screen for less time than you'd think. How long for, though?

Click below to find out...

The Answer:

15 Minutes - 9 minutes of animatronics, 6 of CGI...

Poll

6. Jurassic Park became the highest grossing film of all time - but for how many years did it hold that record?

Click below to find out...

The Answer:

4, until the release of 1997's Titanic.

Poll

7. Roughly how much money did Steven Spielberg make for directing the movie?

Click below to find out...

The Answer:

Between the gross and profit participations, Spielberg reportedly made around $250 million from Jurassic Park.

Poll

8. Which of the following actresses WASN'T screen tested for the role of Ellie Sattler?

Click below to find out...

The Answer:

Jennifer Lopez - the other three actresses were all reportedly in contention to play Laura Dern's iconic role. Binoche was apparently even offered the part.

Poll

Which sort of natural disaster caused delays to the production in September 1992?

Click below to find out...

The Answer:

A hurricane...

Poll

10. Just how much money did the movie make internationally?

Click below to find out...

The Answer:

$914 million - between domestic and international ticket sales.

Now, though, the big question...

How many did you get right? Let us know below!

(via Imdb)

Trending

Latest from our Creators