ByWarfen Polat, writer at Creators.co

iksom någon annan som såg hösten finalen av Arrow , kröp ihop jag hela vägen igenom. Jag menar, på allvar, det var som att se en långsamma tåg vraket. Vi alla såg det komma; Oliver kan vara skicklig, men han är inte Batman. Det finns ingen verklighet där Oliver skulle ha tagit Ra i denna kamp ... första gången på minst.

Nu, hör mig ut. Den Lazarus Pits, men aldrig direkt bekräftat, har väldigt, väldigt starkt antydde och refererade hela showen som för sent. Ras Al Ghul uppgav även själv att det hade varit över 60 år sedan han hade ifrågasatts, men han såg inte en dag över 40. Så han är antingen en jungfru-krigare munk, eller Lazarus Pits är väldigt uppenbart till sitt förfogande. Ta en minut att låta sarkasm sjunka in. Okej, du bra? K. Good.

Så hur skulle Oliver inte vet om dem?

Han har tydligt sett och varit med om mycket mer än han från början leda vidare. Perfekt exempel var han inte ens på ön hela tiden; vem vet var annars han varit förutom Hongkong. Så jag tvivlar väldigt starkt att någon som världströtta som Oliver drottning, som har förlorat flera personer väldigt nära honom kan jag tillägga, inte skulle ha ens den minsta aning om att den Lazarus Pits kan finnas.

Det är definitivt något som pågår bakom kulisserna här.

Varför skulle Oliver, en man som predikar disciplin och strategi som de två viktigaste tillgångar att ta in i en kamp, ignorera sina egna läror? Varför skulle Oliver kämpa Ra så impulsivt och utan minsta mängd förtänksamhet?

Såvida han avsåg att förlora.

Tänk på att för en minut; det är det enda scenario som gör någon faktisk mening. Tänk om Oliver faktiskt visste att han var ingen match för Ra?

Kanske var planen att inte utmana Ra och vinna, utan för att utmana honom och förlora. Detta skulle faktiskt förklara varför Oliver kämpat så dumt - för att få övertaget. Ingen (i Arrow -verse) har någonsin utmanat Ras Al Ghul och faktiskt levde prata om det - hur man slåss är en komplett okänd.

Vore det inte vettigt om Oliver hade förkunskaper om Lazarus Pits och avsedda att föras till dem? Mer än så, Olivers demonstration av blinda färdighet i kampen imponerade marginellt Ra, som av någon anledning inte gå för döda skott. Han kunde ha knivhuggit Oliver genom hjärtat; lobbed huvudet av honom; styckade honom - du får bilden. Så varför inte han? Han har tagit tusentals liv sedan 11 års ålder, hur svårt skulle det ha verkligen varit att avsluta Oliver off?

Något självklart inte lägga upp här. Ja, behöver Oliver att leva för showen fortsätter; men om Lazarus Pits existerar, varför inte skriva det så att Ra gör vissa Oliver är 100% död, och sedan bara ha laget Arrow dyka upp i grevens tid att återuppliva honom?

Han kanske utmanande Oliver.

Ra ersätter onda med döden; kanske han erbjöd Oliver en chans till återfödelse. Bära med mig här. Ja, det skulle vara av karaktär för Ra, men ur riket av möjligheten - nej. Ra värden en skicklig allierad, men dessutom skulle det vara ett fullständigt slöseri att skicka Oliver direkt till döds. Tänk om han lämnade Oliver chansen att bända sig fri från kopplingar av döden - tänk om det var en öppen slutade meningen?

Om Oliver kan bevisa sig värdig livet, skall han ha det; men om inte, kommer han att dö.

Denna logik ringer inte alltför långt från minnet av Ras Al Ghul. Om Oliver dör, dör han - men om han lever, potentiellt vinner Ra en kraftfull ny tillägg till League of Assassins.

Men om Oliver vägrar att gå med, kan Ra bara döda honom igen (han är kaxig sådär) - så det finns definitivt ingen nackdel för Ra här.

Så, från vad jag har samlat minst, Olivers plan hela tiden var att förlora. Detta skulle förklara varför han kämpat så annorlunda - han ville inte Ra studera hans teknik medan han studerade Ra ". Detta, i kombination med förtroende att återupplivas i Lazarus Pits, erbjuder Oliver en fenomenal fördel i ett längre, mer utdragen kamp om strategi och intelligens mot Ra. Detta verkar mer till Olivers karaktär än brashly ta på Ras Al Ghul utan någon egentlig plan.

Ungefär som Batman, har Oliver drottning nästan alltid en plan - och kanske det är precis vad Ras Al Ghul ser i honom.

Men hey, det är bara jag.

Låt mig veta vad du tycker om det här.

Trending

Latest from our Creators